Als klein en ook wat groter kind, heb ik altijd last gehad van een piekerhoofd. Als jong en wat oudere volwassene ging dat gewoon door. Lastig hoor, want een echt energiek, ontspannen leven heb je dan niet.

Na een tijd als opbouwwerker te hebben gewerkt, ben ik me steeds meer gaan verdiepen in alternatieve geneeswijzen. Dat resulteerde in 2002 in een eigen praktijk, Praktijk de Waard. Mensen kunnen bij mij terecht voor consulten Touch for Health, Edukinesiologie, Reiki en voor workshops en cursussen. Vanaf 2011 is mijn praktijk De Doorbraak gaan heten (www.praktijkdedoorbraak.nl).

Wat mij opviel tijdens de consulten: heel veel jonge en oudere klanten hebben last van zo’n vol hoofd. Ondertussen had ik zelf geleerd dat gronden dan vaak hét middel is om weer fris en fruitig door het leven te stappen. Ik gaf mijn klanten meestal één of meer grondingsoefeningen mee. Bij mij dus geen zweverige praktijken!

Ondertussen begon er een plan te groeien om een boekje over gronden te schrijven. Want als bijna al mijn klanten niet gegrond zijn, dan zal dat voor nog heel veel meer mensen gelden die ik in mijn praktijk niet te zien krijg.

Ik besloot de tekst van het boekje “Een goede landing” zo te schrijven dat kinderen het kunnen begrijpen. Jong geleerd, oud gedaan toch!

Dit boekje komt echt uit mijn hart en ik hoop van harte dat ik met “Een goede landing” veel mensen kan helpen om (weer) grond onder hun voeten te voelen. Want ik gun iedereen een ontspannen, helder en energiek leven!

Annemarie de Jong