Zit niet zo te dromen!

Hoor je dat ook wel eens? Of: “Let nou eens op, dit is al de derde keer dat ik de som uitleg!”. Dromen is heerlijk, maar soms komt het niet goed uit. Want als je overdag droomt over je vakantie, lukt dat rekenen voor geen meter. En die weektaak moet wel af! Soms kan het ook zijn dat je je op school of thuis plotseling moe voelt of dat je boos wordt om niets.

Hoe dat komt? Simpel: omdat je hoofd te vol wordt. Computeren, leren, tv kijken, lezen: allemaal dingen waarbij je je hoofd moet gebruiken. Gek wordt dat hoofd ervan. Hoogste tijd om dat hoofd te legen! Maar als je niet weet hoe dat moet, gebeurt er het tegenovergestelde: je gaat piekeren, slaapt slechter, het werken op school lukt niet, je voelt je vervelend…..en dat arme hoofd knapt bijna.

Tot nu! Want door het boekje “Een goede landing” te bestellen, weet jij straks hoe je van dat zware hoofd afkomt. Door de oefeningen uit het boekje te doen, land je met beide benen op de grond. Ze noemen het ook wel gronden. Door te landen/gronden kun je je weer beter concentreren, krijg je meer zelfvertrouwen, pieker je minder en je bent veel blijer en fitter. Wie wil dat nou niet?

Moeilijk die oefeningen? Helemaal niet: ze zijn eenvoudig en duren vaak maar een paar minuten. Bij elke oefening vind je ook nog een vrolijke tekening, gemaakt door meester Mike. Ennuh, vertel maar aan je ouders dat dit boekje ook goed is voor hen. Als je zegt “ Dit helpt heel goed tegen stress”, dan weten zij genoeg.

Bekijk vooral nog even de voorbeeldpagina’s op de website, dan weet je precies wat je krijgt als je “Een goede landing” bestelt. Het boekje is ook te leen bij de bibliotheek. Veel plezier!

Annemarie de Jong